מוסר דין לשמים

שאלה:

למסור דין לשמים מה הפירוש המדויק והאם מותר לי להתפלל על רשעים כמו שמשה ודוד התפללו. שהשם לא יקבל את תפלתם ועוד בכל התהלים יש לשונות מה החילוק מתי זה אסור ומתי מותר

תשובה:

שלום וברכה

למסור דין לשמים הכוונה כאשר יש לך ענין אישי בענין, ואז כאשר אתה מבקש שה' יעניש את אותו אדם העושה לך רע חלילה, בא הדיון בשמים מי אמר מי זכאי יותר… אבל כאשר לא מדובר על משהו שנוגע אליך על כבוד שמים למשל, אין ענין של מסירת דין. אבל תמיד יש לזכור מה שדרשו בגמרא "יתמו חטאים מן הארץ ולא חוטאים", לעולם לא נתפלל על אדם שיהיה לו רע חלילה, אלא שיחזור בתשובה שלמה!

שיתקבלו כל התפילות הטובות לטובה ולברכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל דוד התפלל הרבה יבשו ויכלמו מבקשי נפשי יהי דרכם חושך תבואהו שואה לא ידע ועוד הרבה האם הכל היה לכבוד שמים אפילו שרדפו אחריו
    והאם דין זה רק לגבי יהודי שומר שבת או אפילו לאינם שומרים מצות