להעיר לנשים בבית הכנסת

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול 2 שאלות הנוגעות להנהגה בבית הכנסת: 1. 2 נשים במנין שלי מתפללות 18 בקול וזה מאד מפריע לי לריכוז. מדובר בנשים צדקניות, אלמנות. השאלה שלי אם מותר לי להעיר להן. אולי יש כאן ענין של "לא תונו" ובכלל מדובר בנשים שאני לא מגיעה לקרסוליים שלהן. מעבר לזה שזה מפריע לי לריכוז זה הרי אסור לפי ההלכה. בכל אופן אני מפחדת שאפגע בהן אם אגיד משהו. מה הרב מציע? 2. הרבה נשים לפני התפילה מוציאות טישו ומשאירות אותו בבית הכנסת. אינני יודעת אם זה בשוגג או בכוונה תחילה. השאלה: אם חסר ביום מסויים נייר בשירותים האם מותר להשתמש בזה? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

1. אני לא הייתי מעיר בשום אופן לנשים מבוגרות ומכובדות, ככה זה כשחיים בעולם הזה ולא על אי בודד, צריך לבלוע כל מיני דברים וכמו שאומרים היום "להכיל"…

2. אם מדובר בכמות מועטת יש להניח שהשאירו זאת כהפקר, אם מדובר בחבילה שלמה יתכן ששכחו וזו אבדה שאין להשתמש בה.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני מאד מודה לרב.
    מה לעשות אם השאירו חבילת טישו פתוחה וכבר השתמשתי בכמה ניירות ממנה. אין לי מושג של מי זה. זה בית כנסת עם תנועה גדולה של נשים כל שעות היום. (כמו בכותל להבדיל). איך לעשות תשובה?