הנאה מיין נסך

שאלה:

כ"ב חשון ה'תש"פ שאלה: שלום לכבוד הרב, האם מותר לתת לגוי מאכל לא כשר, בתור מתנה? כגון בשר טרף, תערובת בשר בחלב, יין נסך, או שוקולד שיש בתוכו רכבים בעייתים בלי הכשר. תשובה: שלום וברכה בענין נתינה לגוי יש שני דברים שצריך לשים לב אליהם: הראשון הוא איסור לא תחנם, בו נאסר עלינו לתת מתנת חינם לגוי, ואין היתר אלא כשיש בזה תועלת לישראל, כמו למשל מתנה שמעביד נתן לעובד כדי שיעבוד יותר טוב. הנקודה השניה היא הנושא של איסור הנאה, כלומר, כיון שמותר לתת רק באופן שיש הנאה לישראל, מותר לתת רק דברים שאסורים באכילה ומותרים בהנאה, כמו בשר טרף, אבל מה שאסור גם בהנאה כמו בשר בחלב – אסור. יום נעים. תודה רבה ומה הדין לגבי יין נסך? אם אפשר לשלוח לי מקורות בבקשה

תשובה:

סתם יינם אסור בהנאה, ראה שו"ע קכג סעי' א.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה לשון השולחן ערוך יורה דעה הלכות יין נסך סימן קכ"ד, סעיף ו' :
    כל עובד כוכבים שאינו עובד עבודת כוכבים, יינו אסור בשתיה ומותר בהנאה; ומגען ביין שלנו, שוה ליינם, שאסור בשתייה.

    1. זה לשון השולחן ערוך יורה דעה הלכות יין נסך סימן קכ"ג סעיף א'
    ובזמן הזה, שאינו שכיח שהאומות מנסכים לעבודת כוכבים, י"א דמגע עובדי כוכבים ביין שלנו אינו אוסר בהנאה, רק בשתייה; וכן סתם יין שלהם, אינו אסור ליהנות ממנו.