המלחמה בין האדם לנחש

שאלה:

כבוד הרבנים, בספר בראשית פרק ג' מדובר שם על ההסתה מבין זרע האישה לבין זרע הנחש אם כן, האם זאת אומרת שההסתה הזאתי ריאלית ממש ומציין שלא יהיה נוח בין בני אדם לנחשים? או האם יש מציאות קצת יותר עמוקה או פשוט משלי לשמה?

תשובה:

שלום וברכה

ברור הדבר שמעבר למציאות הטבעית שבין נחש לאדם, יש כאן גם ענין סמלי, כפי שהדבר בא לידי ביטוי בספורנו ובאור החיים בראשית פרק ג, לפי דבריהם היצר הרע הוא המשול לנחש, וכאשר ישראל שולטים על תאוותיהם ועל יצרם, הוא נחלש בכוחו, וכנ"ל להיפך, בכל אחד מהספרים הנ"ל הענין מבואר באופן שונה מעט, אבל העקרון ברור, מלחמת היצר היא בעצם מלחמה בין האדם לנחש הקדמוני.

שבת שלום ומבורך.