הדלקת נרות שבת – האשה אינה בבית והבעל בביתו

שאלה:

שלום רב. אשתי טסה לביקור אצל בתי הנשואה בארץ ישראל. אני נותר בחו"ל עם שאר הילדים. האם אני צריך להדליק נרות שבת, ואם כן, האם לעשות כך עם ברכה? האם אשתי צריכה להדליק (ולברך), או האם יש לה לסמוך על הדלקת בתי?

תשובה:

שלום וברכה

אתה בודאי צריך להדליק כי אין לך מי שמדליק לך בביתך, אולם לגבי אשתך הדין קל יותר, כיון שיש לה מי שמדליק לה בביתה, היא אינה חייבת בעצם בהדלקה, ודי לה בכך שבתך מדליקה, העיקר מבחינתה שיהיה אור במקום שבו היא נמצאת ואינה צריכה להדליק, ורק אם אין שם מי שמדליק בברכה – יש להדליק ולכוין שלא רוצים לצאת ידי חובה בהדלקה שמדליקים להם בביתם.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' רסג ס"ק ל, שמירת שבת כהלכתה פרק מה הערה לא, וראה פסקי תשובות שם אות כה.