יין שנגע בו אדם שנשוי לגויה

שאלה:

מה דינו של יהודי הנשוי לגויה ומגיע לבית הכנסת להתפלל (ואפילו נושא בה תפקיד חשוב), האם יין שנוגע בו אסור בשתיה? אמנם אינו מחלל שבת אבל חשש חתנות יש כאן כי בתו היא גויה.

תשובה:

שלום וברכה

בעיני נראה פשוט, שכל החילוקים שכתבו הפוסקים ביו"ד סי' ב בגדרי מומר, בין חילול שבת לשאר עבירות, זה רק כאשר מדובר שעובר באקראי או מחמת חוסר שימת לב לחומר הענין, אבל אדם שנשוי לגויה, שזה דבר דרמטי מאוד, כל אדם יודע שהיהדות רואה בזה דבר חמור, והוא נוהג כך בקבע ומנהל כך את אורחות חייו, ודאי דינו כמומר, לא גרע דינו ממי שכופר בדברי חז"ל ואינו מאמין בהם שהביא הבית יוסף יו"ד סו"ס קיט שדינו כמומר, לכן פשוט בעיני שאינו מצטרף למנין ויינו יין נסך. מה גם שהקביעה שלך שהוא שומר שבת מופרכת בעיני… אולי לבית הכנסת הוא לא בא עם הרכב אבל ברור בעיני שהוא בביתו מדליק אור וכו' גם בפרהסיא…