טוב מעט בכוונה – פסוקי דזמרה

שאלה:

בשולחן ערוך סי' א' כתב שטוב מעט בכוונה מהרבה בלא כוונה האם זה נאמר גם בפסוקי דזמרה לדוגמא אדם שיודע בנפשו שלא אומר את כל פסוקי דזמרה בכוונה אך אם יבחר לעצמו רק מעט פרקים יוכל לאמרם בכוונה האם יתחיל בהדרגה להגיד מעט בכוונה או בכ"א יגיד הכל גם אם בגלל זה פחות יכוון?

תשובה:

שלום וברכה

ודאי שלא. מה שנמצא בנוסח התפילה שתיקנו לנו חכמים יש לומר בשלימות, זה חיוב גמור וגם פועל תיקונים גדולים. הענין הזה שהזכרת אמור לגבי דברים שאינם מחוייבים כמו אמירת תהילים וכדומה.