אל תהיו כעבדים המשמים על מנת לקבל פרס

שאלה:

רציתי לשאול בענין אל תהיו כעבדים המשמשים את הרב ע"מ לקבל פרס והרי התורה מלאה לאורך ולרוחב שתעשו את הטוב ותקיימו את המצוות ע"מ שיטב לכם וגם אצל א"א כי ידעתיו וכו' למען הביא על אברהם וכו' משמע שזאת המטרה או הכיוון אז איך זה בדויק מסתדר

תשובה:

שלום וברכה

זה ברור שהמטרה של הבורא בנתינת התורה היא כדי להשפיע טוב על העושה, ומשום שמכח הטוב להיטיב וכדי שלא יהיה נהמא דכיסופא – לחם של בושה הוא נותן לנו את כל הטוב בזכות מעשינו. זה אגב טוב גשמי ורוחני כאחד. כך מבואר ברמח"ל בדרך ה' ובדעת תבונות וכו' והם דברים ידועים. השאלה היא ביחס אלינו, האם אנחנו מתייחסים למצוות כמו כספומט שכר, או שיש לנו רצון להיות דבוקים בבורא יתברך… הוא רוצה להשפיע טובה, אבל אנחנו צריכים לאהוב אותו בלי כל קשר לכך.

שנזכה לכל הטוב!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כך לי הוסבר שזה היתה טעותם של שני תלמידיו המפורסמים אך ככל הקשור לפסוקים משמעותם הינה תעשו זאת בשביל זה כלומר שזו תהיה כוונתכם מראש