תשלום נזיקין בשבירת כוס בשגגה באירוע

שאלה:

הייתי אתמול בבר מצוה וכשלקחתי איזה מגש בטעות המגש נתקל בכוס זכוכית וכוס זכוכית נשברה (זה לא היה הכוס שהתשמשתי בה) האם אני חייב לשלם לבעל הקייטרינג שהכוס שלו את העלות של הכוס

תשובה:

שלום וברכה,

החזיק מגש והסיט כוס ונשברה הכוס, דינו כאדם המזיק בידיים, ואדם שהזיק בידיים חייב בין בשוגג בין במזיד. ולכן לפי הלכה יש חובת תשלומים.

מצאנו מקור בהלכה (בעוזרת בית) שיש מנהג שלא לגבות תשלומים נזקין בנזק מועט, פטור המזיק. וצריך לברר את המציאות האם יש מנהג שבשבירת כוס בשמחות, שלא לשלם על הנזק, אם אכן יש מנהג כזה, אזי המזיק פטור. אבל אם אין מנהג כזה, חייב המזיק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שות חוות יאיר סימן קו. והובא בפת"ש חו"מ סימן שלא.