קנס חד פעמי באיחור תשלום שכירות

שאלה:

מה הדין בקנס חד-פעמי ולא קנס שמתרבה והולך (מצוי מאוד בשכירות דירה שהתשלום הוא בראשון ואם משלמים לאחר החמישי או העשירי יש להוסיף סכום מסויים) (חתמתי חוזה שכזה ובשעת מעשה חששתי מאיסור חתימה על שטר ריבית אלא שהבנתי שאם זה קנס חד-פעמי ולא אחוז שתופח עם הזמן אין בזה את האיסור)

תשובה:

שלום וברכה,

קנס שהולך ומתרבה כו"כ עבור כל יום, אסור משום איסור ריבית, גם אם כותב שזה קנס. ולכן אסור לקחת קנס על איחור בתשלום.

הפוסקים התירו קנס חד פעמי בלבד, והקנס לא יתרבה אלא פעם אחת נקנס עבור האיחור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סימן קעז סעיף טז.