לשמוע קריאת התורה לפני התפילה

שאלה:

מי שבא לבה״כ מוקדם (למנין ראשון אבל האו מתפלל למינין שני)ושמע קריאת התורה במינין ראשון היאם פטור לשמוע קריאת התורה במינין שני תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

כיון שסדר הדברים הוא שקודם מתפללים ואחר כך קוראים בתורה ויש לזה גם טעמים על פי סוד, אין לצאת ידי חובה בקריאה ששומע לפני שמתפלל אלא ישמע את הקריאה במנין שלו. אמנם אם אין ברירה והוא חייב אחר כך ללכת לאיזה מקום ולא יוכל לשמוע במנין שלו, ישמע לפני התפילה.

מקורות:

משמרת שלום סי' יג ס"ק ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה קורה הפוך? אם הוא מתפלל במנין מוקדם בו קריאת התורה היא לא הכי הכי ולאחר מוסף הוא הולך למנין שני לשמוע קריאה בצורה יותר טובה? האם יעדיף לעזוב לפני קריה"ת ולהתפלל מוסף במנין ב' או שישאר עד הסוף וישמע קריאה לאחר מוסף?