הרחקה מהבית – התנהלות מול הרשויות

שאלה:

מצב מאוד מתוסבך. אשתי, בהתקפת-חרדה, פנתה ל"ייעוץ" אצל "יועצת" וההיא, מבלי שתבדוק מולי את הדברים, פנתה לרשויות והורחקתי מהבית. כעת זה כבר כמעט שנה שאני לא בבית. בתקופה הראשונה היא עוד היתה תחת השפעת ה"יעוץ המקצועי" (במרכאות כפולות) אך לאחרונה בחסדי הבורא נפקחו עיניה והיא מנסה להחזיר אותי הביתה אך זה כבר לגמרי לא בשליטתה והמטפל הזהיר אותה שאם היא תנסה להמשיך להתערב זה רק יגרום לעיכובים נוספים כך שאנחנו שנינו נאלצים לחרוק שיניים ולתת לזמן (שאיש אינו יודע כמה) לעשות את שלו. יש לציין שמלכתחילה כשנודע לה על הפניה היא זעמה על ה"יועצת" אך לאחר מכן היא עברה שטיפת-מוח שזה הדבר הנכון ביותר לעשות. רק לאחרונה היא גילתה זאת ונגמלה מזה. כמו"כ לכל אורך התקופה היינו ביחד ככל שהמגבלות של המצב אפשר לנו (וכאן, דרך אגב, חוששני מאוד שעברתי על "לא יגרע" אך זה נקבע שלא על ידי כך שאולי לא עברתי על כלום) וככל שהקושי מגידול 9 ילדים לבדה איפשר לה. דא עקא, אני לא יודע לאיפה בדיוק אני חוזר "ביום שאחרי". אותם יועצים שוחחו גם עם הילדים ו"הסבירו" להם עד כמה ש"אבא חולה ומסוכן". ולא שייך לנתק את הילדים מהיועצים כי זה רק יחריף את המצב. הצורה היחידה שיאפשרו לי לשוב זה אך ורק שכל א' מהילדים ילך למטפל ואותו מטפל – אין מה לדבר איתו. כפי שהקדמתי – כל נסיון להעמיד אותו על מקומו רק יחריף את המצב ויגרום לו לחשוש מלתת המלצה חיובית לרשויות. חובת וצו השעה לתת לכל מטפל את ההרגשה שנונתים לו את כל חופש הפעולה ואת כל הזמן שבעולם ע"מ שירגיש נח ובטוח. אך אני, ככל שאני יודע שהילדים זקוקים לי, וככל שאני יודע את העוולה שנעשתה להם, אין לאל ידי להושיע מעבר לכך שגם דמותי וקרני ירדה מאוד בעיניהם ואין לי מושג אם יש לי בכלל לאיזה כיוון לשאוף.

תשובה:

שלום וברכה

המצב שאתה מתאר אכן מאוד מורכב עדין ולא פשוט, כמובן אין לנו8 דרך כאן לייעץ ולסייע כיון שאיננו מצויים בפרטי הענין וגם רחוקים פיזית בהיותנו בארץ הקודש, ואין לנו דרך כלל לשוחח עם הגורמים המעורבים בפרשה, אבל כן הייתי מציע לך לפנות לרב חשוב ובר דעת באיזור מגוריך, שהוא מקובל בקהילה ודעתו נשמעת, שיגבש עמדה ויוביל מהלך, הן מול הרשויות והן מול המטפלים של הילדים, מה שיוכל להביא למצב שתחזור הביתה וגם תרכוש אט אט שוב את אמון הילדים.

בשורות טובות.