דימום בתולים בפעם השנייה / טבילה בליל פרישה

שאלה:

1. עקב ראיית דם בפעם השניה לאחר החתונה, יוצא לי ליל טבילה בליל פרישה, מה הדין במקרה הזה?
2. אם מנסיוני לכאורה אני אקבל לפני שאספיק להטהר, אני חייבת להתחיל בתהליך הטהרה או שאני יכולה לחכות פשוט למחזור הבא?
יש דרך אולי לדחות ביום יומיים כדי להספיק להיות מותרים לפחות פעם אחת?
3. ולגבי ראיית הדם עצמה, אנחנו אמורים להיות עכשיו אסורים כל הזמן עד שהבתולים יקרעו לחלוטין?
4.למה שעכשיו יהיה מותר לקרוע את הבתולים חיצונית?
5.ואם אני הולכת לקרוע את הבתולים חיצונית, זה נקרא דימום שאוסר וצריך להתחיל את הספירה מחדש?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

  1. בליל פרישה, אם זו עונה ממש אי אפשר לטבול ואסור לקיים יחסים, אבל אם זו עונה של חומרא כמו עונת אור זרוע יש להקל.
  2. אפשר לחכות למחזור הבא. בדרך כלל לא ניתן לדחות עם כדורים כאשר מדובר בשלב מאוחר של החודש, תתיעצי עם רופאה אם זה עדיין יכול להועיל, ואם כן, מותר לעשות זאת.
  3. הם יקרעו ברגע שתהיה ביאה גמורה. במקרה שזה ממשיך תפני לאחות טהרה לייעוץ, יתכן שהמקום פשוט נפצע.
  4. קריעה חיצונית של בתולים אינה בכלל הגזירה, אבל יש להסתייע בזה באחות טהרה.

מזל טוב, תזכו לבנות בית נאמן בישראל!