סב"ל בתפילת שמונה עשרה

שאלה:

אם אדם מסופק אן אמר בברכת השנים את הברכה של החורף אז לפני 30 יום חוזר. מדוע לא אומרים ספק ברכות להקל הרי התפילה היא דרבנן כי מהתורה מספיק בקשה אפילו לפי רמב"ם. שמעתי שהרב עובדיה עונה על כך אך לא מוצא מקור.

תשובה:

התשובה פשוטה: כיון שהוא רגיל מכל ימי הקיץ לומר ברכנו, חזקה גמורה היא שכך אמר כפי רגילות לשונו, ולכן חוזר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני שאלתי פעם רב והוא ענה לי שזה ע"פ דברי ר' יוחנן הלואי שיתפלל אדם כל היום כולו (שלמרות שכיום לא מתפללים תפילות נדבה והלואי ונכוון בתפילות החיוב אך כאשר יש צורך כלשהוא או איזה שהוא סיבה או ספק לא מחילים על זה את הכלל של ספק ברכות אלא חוזרים ומתפללים)