שוכר שטרח עבור המשכיר

שאלה:

שלום רב, גר בדירה שכורה כבר כמה שנים, בעל הבית כמעט ולא מסכים לתקן שום דבר ואני לוקח את התיקונים על עצמי בד״כ. כעת, הסכים שנשתתף 50/50 בסגירה קטנה של מרפסת. הבאתי פועלים וכו׳, והדבר גזל ממני זמן רב, וגם מאמץ לא מבוטל. האם מותר לי להבליע שכר עבורי בתוך המחיר הכולל?

תשובה:

שלום וברכה,

סוג של טרחה שלוקחים עבורה תשלום, כגון שעזרת בבניית המרפסת, מותר לך להבליע תשלום. אבל שכר שלא מקובל לדרוש שכר עבור הטרחה, כגון להשיג פועלים, לסגור את העסק וכו' לא ניתן לדרוש שכר על זה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה