מתי הכסף שמגיע לאשה לא יהיה שייך לבעלה

שאלה:

שלום וברכה ! מה נחשב חפצים שהם של האשה שאין לבעל בעלות עליהם, ולא אומרים מה שקנתה אישה קנה בעלה , מה הכלל בזה איך יוצרים מצב כזה?

תשובה:

שלום וברכה,

כסף שמקבלת האשה הנשואה, הקרן שייך לה והפירות שייכים לבעל. פירוש: שהבעל יכול לקחת את הכסף ולקנות קרקע, ולהשכיר את הקרקע. הקרן נשאר שייך לאשה והרווחים שייכים לבעל. ולכן האשה לא תוכל לבזבז את הכסף לעצמה ללא הסכמת הבעל. וגם הבעל לא יוכל לבזבז את הכסף, אלא יצטרך לקנות עם הכסף דבר קיים, ולהרוויח מהקרן.

כאשר רוצים לתת לאשה נשואה מתנה ושהאשה תוכל לבזבז את הכסף לצורכה, צריך להתנות שהמתנה על מנת שתעשי בזה מה שתרצי ואין לבעל רשות בו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שולחן ערוך אבן העזר סימן פה סעיף יא, וראה שם ב"ש ס"ק כג שיש מחלוקת איזה תנאי צריך לעשות כדי שלא יהיה לבעל פירות במעות. אך ראוי לומר את שתי התנאים שהבאנו שתעשי בהם מה שתרצי, ושאין לבעל רשות בו ובזה יועיל לכו"ע.