לתרומות לחץ כאן

קריאת התורה וחזרה הש"ץ מאדם המתפלל בהברה שונה

שאלה:

האם ניתן לצאת יד"ח חזה"ש וקרה"ת מאדם בעל הברה שונה? ליטאי בהברה חסידית והפוך? במידה ולא – מה קורה א' שההברה שלו היא אותה הברה אלא שהוא קורא את החולם OI והחזן/הבעל-קורא מבטא זאת OU או AU או הפוך?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה בשינוי ההברה, יש להקפיד על כך רק בדברים שהם ודאי חובת יחיד לקרוא בעצמו, כמו קריאת פרשת זכור, וקריאת מגילת אסתר, בכל שאר עניני הציבור אין קפידה.

מקורות:

בספר מקראי קודש (סי’ ז’ בהערה), כותב הג”ר יוסף כהן זצ”ל ששמע מהג”ר צבי פסח פראנק זצ”ל שמי שנוהג להתפלל בהברה אשכנזית יש להקפיד בשמיעת פרשת זכור בהברה אשכנזית, וכן הנוהג להתפלל בהברה ספרדית יקפיד לשמוע בהברה ספרדית. אולם כבר מבואר בספר “הליכות שלמה” (מועדים פי”ח א’) שדעת הגרש”ז אויערבאך זצ”ל שאף שלכתחילה יש להקפיד על כך, מ”מ יוצא ידי חובה גם אם שמע פרשת זכור בהברה שונה ממסורת אבותיו.

והנה לעניין קריאת התורה בשאר ימות השנה לא נהגו בקהילות ישראל להקפיד על כך כלל, ואדם הנוהג להתפלל בהברה אשכנזית יוצא ידי חובה גם בשמיעת קריאת התורה בהברה ספרדית, וה”ה להפך, אדם הנוהג להתפלל בהברה ספרדית שהתפלל במניין אשכנזי ושמע קריאת התורה בהברה אשכנזית יוצא ידי חובה, אבל בפרשת זכור נהגו לכתחילה להקפיד יותר.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל