מעשר כספים – לאחות הדחוקה מאוד בפרנסה

שאלה:

בס"ד שלום וברכה לכבוד הרב . בעניין מעשר כספים וצדקה .אם יש שני אחיות נשואות עם ילדים לומדים סתלמודי תודה ..ופרנסתם דחוקה ביותר עד כדי פת לחם ..עם כל המאמצים שלהם להתפרנס …האם הם קודמים לכל מוסד או דבר אחר בצדקה או מעשר שהמשפחתם הקרובה רוצה לתת ? מבחינת עניי עירך ? תודה רבה

תשובה:

בודאי שהן קודמות, בצדקה יש לנו כלל שהקרוב קרוב קודם, ואם יש אחות ענייה עד כדי כך, מצוה לתמוך בה ככל שניתן.

ברכה והצלחה.