כובע במקום כיפה למנוע חילול השם

שאלה:

שלום
הרבה פעמים קורה, בפרט על הכביש, שאתה עושה מעשה כל שהוא וזה מתפרש על ידי הנהג האחר כמעשה רע…

למשל, נכנסתי לצומת מכיון שזכות הקדימה היא שלי (ונניח שאין טעות, זכות הקדימה היא שלי) אבל הנהג הטיפש שחושב שזכות הקדימה היא שלו צועק לעברי "דוס טיפש מי לימד אותך לנהוג"או משהו בסגנון…

לאחר כמה מקרים כאלה החלטתי לנהוג עם כובע קסקט.. כי אחד שוגג ואחד מזיד בחילול השם… עדיף לי שלא ידעו שאני דתי (גם אם אני צודק ונוהג כשורה) מאשר שיגידו "הדתיים האלה"…

האם זה נכון… לנהוג עם כובע בדור כזה שמחפשים לראות כמה אץה לא בסדר.. ובפרט על הכביש

ובכלל… במקום שבו מעשה שאתה עושה עלול להתפרש אחרת על ידי הציבור גם אם כוונתך טובה… האם אפשר לשים כובע?

תודה רבה הרב

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה נוהג כהלכה אין כל סיבה להסתיר את הכיפה, אדרבה, תמדי כדאי שיראו כמה שיותר יהודים דתיים, ואם תהיה נחמד ואדיב לאנשים אזי שם שמים יתקדש על ידך. מדוע אתה חושב רק על המקרים שהכעסת אנשים, תחשוב על כל הפעמים שויתרת ונתת זכות קדימה וחיוך וכו'…

כמו כן כדאי לחשוב אם אתה נוהג כהלכה, אני נוהג כבר הרבה מאוד שנים ומעולם לא קרה לי דבר כזה… ואני מניח שהיהדות שלי הרבה יותר בולטת משלך, את הזקן והפיאות שלי אי אפשר להסתיר בשום כובע….

סע בזהירות!