לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מדוע בכה אברהם רק מעט על פטירת שרה אמנו

שאלה:

"ויבא אברהם לספוד לשרה ולבכתה" האות "כ" קטנה (ולב"כ"תה) וכתב הבעל הטורים שבכה מעט לפי שזקנה הייתה. ולא הבנתי דבריו הלא הבכי בפטירת צדיקים אינה על סילוק הגוף אלא כל המעלות שלהם, שאיבדנו. וכי לא בכינו הרבה על פטירת הרב עובדיה או הרב שטיינמן זצ"ל שנפטר בגיל מופלג? ובפרט שאברהם ויצחק נפטרו 30-40 שנה אחריה, אז הם היו הרבה יותר זקנים בייחס אליה?!

תשובה:

השאלה היא שאלה נכונה, ובודאי אין ספק שיש הרבה מה להצטער על סילוקם של צדיקים, אלא שכאן רמזה לנו התורה נקודה מאוד חשובה שהיא מאוד יסודית אגב בענין אבלות, שאסור להתאבל יותר מידי, אבלות מרובה מידי במובן מסויים היא קצת כפיות טובה לבורא עולם על כל הטוב שגומל איתנו, וקצת חוסר הבנה שבעצם כל מה שקורא איתנו הוא לטובתנו. לכן חז"ל הגבילו גם אבלות, יש שבעה ויש שלושים ושנה והכל תחום וברור. כך רואים גם אצל אהרן הכהן "וידום אהרן", לקבל את הדין באהבה. וזה רמזו לנו שעם כל הקושי, אבלות על אדם זקן שונה מאדם צעיר וכו'.

ערב טוב ומבורך.