אבי משפחה מכר לי אורגנית של בנו

שאלה:

קניתי לאחרונה אורגנית, ומי שמכר לי היה אבא שקנה אותה בעבר לבנו. הבן נטש לפני הרבה שנים את האורגנית ועבר לפסנתר. בגלל שהאורגנית מיוחדת או בגלל שהיה קשור אליה, האבא אמר לי שהבן יצטער לשמוע שמכרו את האורגנית נמכרה, ולאחר שקניתי אותה הרגשתי קצת רע בגלל זה. האם יש פה פגם מבחינה הלכתית ?תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מן הסתם האורגנית שייכת לאבא, וזכותו של האבא למכור את האורגנית, לכן אין בעיה הלכתית בזה. ומסתבר שף אין סיבה להימנע מהקנייה, כי אם לא היה מוכל לך היה מוכר לאדם אחר.

בהצלחה.