שימוש בקורות חיים של מועמדים שלא גויסו

שאלה:

חיפשתי עובדים עבור פרויקט מסוים במקום עבודתי, דרך זכיין, (שהוא גוף מבצע, לא אדם פרטי) שנבחר לצורך העניין. הזכיין (גוף מבצע ) גייס עובדים, בשלב ראשוני, ועדיין ללא חוזה העסקה, ושלח אלי קורות חיים שלהם, לצורך ראיונות. בסוף הפרוייקט לא יצא לאור. והזכיין לא ביצע את השרות מסיבות שונות. האם מותר לי להשתמש בקו"ח של אותם מועמדים לצורך פרויקט דומה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין בעיה הלכתית להשתמש בקו"ח לצורכך האישי. ולכן אם השימוש האישי שלך לא מפריע לעסק של השני – מותר.

בהצלחה.