מוכרת בבית קפה ללא מלצרות – צניעות

שאלה:

שלום רב. יש לי שאלה שאני מתחבטת בה הרבה זמן. אני בת 19, בעבר עבדתי במקומות כמו מלצרות ובתי קפה. כיום אני חוזרת בתשובה ומודעת לבעיה שיש בעבודה במקומות כאלה מבחינת הצניעות. לצערי אני מאוד אוהבת את העבודות מהסוג הזה (בתור עבודות מזדמנות כמובן, לא כמשהו קבוע) ומחפשת מקום לעבוד בו לפני הלימודים. עבודה במשרד די משעממת אותי, אני אוהבת שאני עושה וזזה, נותנת שירות לאנשים, זה עושה לי טוב. השאלה שלי, האם מותר לי לעבוד בבית קפה ללא מלצרות, כמו ארומה לדוגמא, שהלקוחות מקבלים את האוכל בדלפק עצמו שאני מוכרת בו, יש במקום מטבח. אני על העמדת קפה / על הקופה עם האנשים. הדלפק הינו קטן יחסית ויכולים להמצא איתי עוד 2 עובדים גברים לדוגמא, ויש את הטבחים במטבח.. אבל אם אני באה צנןעה, שומרת נגיעה ואומרת זאת אם יהיה צורך, האם מותר לי לעבוד במקום כזה? האופציה השניה שלי זה עבודה במוקד במקום רחוק מהבית, שכר דומה , סביבה מעורבת אבל כל אחד בעמדה משלו, עבודה לדעתי משעממת. שאני פחות מתחברת אליה. מצד אחד רוצה לעשות את רצון השם ולשמור על צניעות, מצד שני רוצה לעבוד במקום שיהיה לי נעים ולא משעמם בו. השאלה שלי האם עבודה בבית קפה מסוג זה בעייתית? אם כן, בכל זאת עדיף לי ללכת למשרד המרוחק והמשעמם בעיני? אשמח לתשובה. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

הכי טוב למצוא עבודה כזו באיזור חרדי, עם עובדים דתיים, שכך כל ההקפדה על הצניעות תהיה טבעית ומתבקשת הן מצד הלקוחות הן מצד העובדים גם אם לא יהיו העובדים חרדים ממש…

בהצלחה