שימוש בתוכנות של גוים

שאלה:

שלום, יש לי עסק. עשיתי שימוש חד פעמי (או מספר מועט של פעמים) בתוכנות של גוים המוצעים בחינם לכולם, ולא ידעתי ששימוש בתוכנות הללו הוא מותר רק לצורך פרטי (ולא עסקי) ע"פ התקנון של התוכנה. אני רוצה לשלם לחברות אבל הם מציעות רק תשלום על בסיס שנתי לפעמים בסכום של 1400 ש"ח ואין לי את הסכום והצורך בזה בכלל. מה לעשות? האם יש לחשוש לאיסור גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

מרן הגרי"ש אלישיב החמיר באיסור הפרת זכויות יוצרים. ולדעת הגרי"ש אם הזכויות יוצרים שייכים לגוי, אזי השימוש בו ללא ידיעתו נחשב להפקעת הלוואתו, ולא לגזל גוי. ובהפקעת הלוואתו מותרת בגוי.

בהצלחה.