לא קם בישראל

שאלה:

בס"ד שלום הרב! נשאלתי, לפי הרמבם מה שקרה עם המלאכים היה מחזה נבואי איך זה מסתדר עם העניין שלא קם נביא כמשה בעם ישראל?

תשובה:

שלום וברכה

נבואה זה שיח עם הקב"ה בכבודו ובעצמו, מה עשה הקב"ה נס שמלאכים עטו על עצמם גוף ובאו באופן שכולם יכלו לראות אותם, אגב, אפילו אנשי סדום… זה אינו חזון נבואי. שאר נבואותיו של אברהם אבינו היו כפי שהיה עם שאר הנביאים, במחזה לילה, בביטול כוחות הגוף ולא פנים בפנים כמשה.