תחכום בעניין דמי אבטלה

שאלה:

שלום וברכה, כבר תקופה שאני חותם בלשכת התעסוקה כמחפש עבודה לצורך קבלת דמי אבטלה, כחלק מהתהליך אני נדרש להתייצב בראיונות עבודה גם אם המשרה עצמה לא מתאימה לי באמת. אני רוצה לדעת במידה ובית עסק מסויים קיבל אותי למרות שאני לא באמת רוצה בכך, האם מותר לי לבקש מהם לדחות את מועד תחילת העבודה כך שאוכל לצבור כמה שיותר ימים בהם אני זכאי לדמי אבטלה, וכשיגיע מועד תחילת העבודה המדובר אבטל את ההסכם וממילא יתבטלו החל מאז דמי האבטלה המגיעים לי? או שיש בכך שקר וגרימת נזק לעסק (מדובר בחלוקת עלונים ברחוב, אני לא בטוח שיש נזק בכלל)? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לומר לבעל עסק שאתה מגיע לעבוד, ובדעתך לבטל את העבודה ברגע האחרון. האיסור בזה הוא איסור של גנבת דעת.

לגבי הערמה מול משרד התעסוקה, אם אכן אתה מובטל ולא עובד מגיע לך שכר אבטלה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רכח.