ספורט משותף גברים ונשים

שאלה:

שלום וברכה ראשית כל תודה רבה על האתר הנפלא וכעת לשאלתי בנים דתיים נמצאים בקבוצה בו מתאמנים באגרוף (בוקסים) בתור ספורט הם בני 17 ובקבוצה יש כמה נשים מבוגרות מהם בנות 25 ובדרך כלל הם נמנעים מלהתאמן מולם אך הם רוצים לדעת האם חוץ מהאיסור של ראיה שהוא חמור מאוד הואיל וגם שם הנשים הללו מתלבשות בפריצות יש גם איסור של נגיעה באגרופים שהם נותנים להם הואיל וזה ע"י כפפה ומתוך כוונה של ריחוק כי סו"ס זה אגרוף… תודה רבה אם תוכלו לפרט היטב ע"מ שצעירים אלו יוכלו להתחזק בענין

תשובה:

ודאי זה אסור, ולא נכון שזה כוונת ריחוק, הרי הם לא נותנים אגרוף מתוך מלחמה אלא זה חלק מאימון משותף מה שיותר דומה למשחק, אני משוכנע שבאופן זה קרוב לודאי שגם יגיעו למגע של חיבה, אין להתיר בשום אופן.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ספק הוא אצלי אם הרב מכיר את המציאות היטב (אני דווקא כן מכיר).
    אם מדובר בקרבות (שזה חלק הכרחי מהאימון). זה ממש לא דומה למשחק ורחוק מאוד ממגע של חיבה. מי שלא מתגונן טוב – חוטף, וזה די כואב.
    לענ"ד מצד עיקר הדין, הדבר מותר גם בלי כפפות.
    ואם מדובר בתרגול, זה כבר תלוי במצב. אבל בדרך כלל, נראה לי רחוק מאוד ממגע של חיבה…

    בכל אופן, מצד גדר אני מסכים שיש להתרחק מזה. (ולכן אין טעם לפרסם את תגובתי).

  2. אתה צודק שבשעת מעשה עושים הכל כדי להכניע את השני עם המכות הכי חזקות שאפשר, אבל בשורה התחתונה אחרי שהכל נגמר, זה מביא לקירבה, כי הרי לא מדובר בקרב אמיתי אלא במשחק. אני בטוח שבחלק מהפעמים כשאר זה בין גבר לאשה זה יגמר בצחוקים וכו'…