מתי הנשמה נפרדת מהגוף?

שאלה:

כבוד הרבנים, מתי הנשמה נפרדת מהגוף? שמעתי שמיד אחרי מות הגוף הנשמה יוצאת וחוזרת לאלוהים. אבל שמעתי פעם שהנשמהנפש של הבן אדם נשארת איתו לשלוש ימים ואז ביום הרביעי יוצאת. איזה נכון? תוכלו להסביר לי?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי הנשמה יוצאת מגופו של האדם בעת הפטירה, זו מהות הפטירה… אלא שנכון הדבר שבימים הראשונים עדיין יש לה קשר מסויים לגוף [קשה לנו להבין כיצד, כי מדובר בדבר רוחני, הנשמה אינה חפץ גשמי], ובכל שבעת ימי האבלות יש לה גם קשר לבית, ולכן טוב לה הדבר שעורכים שם את התפילות וכו', וגם אחר כך יש לה קשר מסויים לקבר, ולכן עולים לקבר, הגוף לכשלעצמו הוא הרי כלום, כל העלייה לקבר היא בגלל שבכל מתקשרים לנשמתו.