יחוד ומגע פנויה וגויה

שאלה:

שלום א. האם מותר להרים ולנשק ילדה מעל גיל שלש עד גיל שתים עשרה, אחרי גיל שתים עשרה היא כבר בשש נדה, אבל קודם היא פנויה והיא לא ערוה. ב. האם חז"ל אסרו מגע של גויה, למשל לקבל מסז' מגויה, לגבי יחוד עם גויה אשת איש ראיתי שיש אוסרים, מה אם מסז'. [כמובן באופן שאין חשש שזה יוביל לאיסורים אחרים]

תשובה:

שלום רב,

א. אם מדובר על בתו, מותר עד שנעשית גדולה כפי שמבואר בשו"ע אבה"ע סוף סי' כא. אם השאלה היא על ילדה אחרת ודאי שאסור.

ב. ודאי שלא ראוי לגבר שיעשה מסאז' ע"י אישה. לא הבנתי מדוע אין בזה חשש הרהור