מראה על עד שנפל ונעלם

שאלה:

שלום רב! אשה שעשתה בדיקה בעונה בינונית (אין וסת קבועה)וטוענת שראתה משהו שצבעו אדום על העד אך כשנגעה ביד הסתלק לגמרי ללא שום רושם בעד וכן אומר בעלה שהעד לבן לגמרי האם צריכה לחשוש מה זה יכול להיות?

תשובה:

אם לא נספג כלל סביר שזה היה סתם ליכלוך, אמנם לעיתים זה יכול להיות גוש קטן של דם יבש, ובלי לראות קשה לדעת. למעשה אני יודע שהגר"מ הלבשטאם זצ"ל היה מיקל באופן זה.