טבילה לאישה מבוגרת – הפסק טהרה

שאלה:

שלום וברכה! אישה מבוגרת שלא טבלה מעולם וכעת היא מסולקת דמים, ובעלה מנסה לשכנע אותה לטבול רק שזה מאוד קשה השכנוע, היא עדיין חייבת לפסוק בטהרה ולספור שבעה נקיים או בגלל שהיא מסולקת דמים היא רק צריכה לטבול?

תשובה:

שלום וברכה

גם אשה שהרבה זמן לא ראתה דם, כיון שלא קיימה הליך טהרה לאחר הפעם האחרונה שקיבלה מחזור, עליה לעשות הפסק טהרה ושבעה נקיים. רק אשה שאין לה רחם בכלל פטורה משבעה נקיים ויכולה לטבול.

תנסו לשכנע אותה לכל הפחות לעשות הפסק טהרה ובדיקה אחת ביום הראשון ועוד אחת ביום השביעי. ואם אי אפשר לפחות הפסק טהרה ובדיקה או בראשון או בשביעי, עם עדיפות ליום השביעי.

בהצלחה