ביוש תלמידים

שאלה:

מה הדין בתלמיד שמפריע ואז המורה מעמיד אותו מול 100 תלמידים ומשפילו.

תשובה:

שלום וברכה,

אין שום היתר למורה לבייש או להכות תלמיד. תפקידו של המורה לחנך ולרומם את התלמיד, ולא להשפיל. מורה שמועל בתפקידו ולא מתנהג לתלמידיו כדין מותר להסירו מתפקידו, ופעמים יהיה מותר להענישו מידית ללא התראה. חשוב לדעת לפי הלכה אדם שהיכה ילד קטן ובייש אותו – חייב לשלם לו דמי בושת.

בכל מקרה של התנהגות לא הולמת ראוי להתייעץ עם רב כדי לדעת איך לטפל בצורה יעילה וטובה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שו סעיף ח שרב שמלמד תלמידים שפשע בתפקידו הרי הוא מותרה ועומד ולכן מותר לסלקו ללא התראה מראש.

מבייש את הקטן – שו"ע סימן תכ סעיף לז.

הצטרף לדיון

תגובה 1