אמונת שרה אמנו בלידת יצחק

שאלה:

שלום וברכה, מאחר ושרה פרשה נידה לסימן שהשם נותן לה בן, למה היא צחקה ולא האמינה שהבן יהיה לה מאברהם? תודה

תשובה:

שלום וברכה

הכלי יקר בפירושו לתורה אכן עומד על שאלה זו, ומחמתה נדחק לפרש שאכן שרה לא פקפקה בהבטחה שיהיה לה בן, כי אכן ראתה את הכנה לקראת זאת, אלא ביעוד ותכלית הדבר, שהרי אם יוולד להורים זקנים כל כך, בודאי לא יזכו לגדל אותו בעצמם ומה טעם יש בכל זה.

ראה שם.

יום נעים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הסברתי להיפך, שהיא הבינה שיהיה להם בן, אבל לא יזכו לגדלו הרבה שנים כיון שהם כבר זקנים וקרובים למיתתם. הכלי יקר שולל לגמרי את האפשרות שהצעת, כיון שגם אנשים זקנים מצוי שיכולים להוליד.