תרומה לארגון צדקה

שאלה:

שלום לרב .תרמתי לאירגון ומגיע לי נופש כשהתקשרתי להזמין תאריך נודע שאין תאריכים פנויים מה הדין האם מגיע לי כסף?

תשובה:

שלום וברכה,

ארגון צדקה שמבטיח שי לתורם, חייב לעמוד בדבריו. על כן חייב הארגון לארגן ימי נופש לתורם.

אם הארגון לא התנו תאריך מסוים לימי הנופש, יכולים לזכות את התורם בזמן שיהיה פנוי. ואם לא יכולים לעמוד בדיבורם, עליהם לפצות את התורם בתשלום ששווה לערך השי שהובטח לתורם.

בהצלחה.