קידוש בבית הכנסת בליל שבת ובליל יום טוב

שאלה:

שלום וברכה, שמעתי שכל הדין בסימן רסט, שיש נוהגים לקדש בבית הכנסת נאמר שהמנהג הוא גם כאשר ישנו יום טוב, ולפי הבנתי אפילו שהיו"ט אינו נופל בשבת, מ"מ המנהג שמקדשים, מחפש מקור לכך ?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שכוונתך לשאול האם מנהג זה קיים רק בשבת או גם ביום טוב, ובכן, גם ביום טוב, אבל לא בליל הסדר ולא בליל יום טוב של סוכות שצריך סוכה.

לענין ליל הסדר ראה משנה ברורה שם ס"ק ה, לענין ליל סוכות ראה מטה אפרים סי' תרכה, לגבי שאר ימים טובים שכן מקדשים, ראה שו"ת חתם סופר או"ח סי' קמג שאף הוסיף שבליל יום טוב יאמרו בקידוש בבית הכנסת גם ברכת שהחיינו.

ערב טוב.