להחזיר כלים לחנות אחרי הטבילה

שאלה:

קניתי 2 כוסות זכוכית במארז קרטון, טבלתי את הכוסות במקוה כלים אולם התחרטתי והחלטתי שהכוסות לא מתאימים לצורכי. האם מותר להחזיר את הכוסות למארז (הכל נשאר בשלמותו) ולבוא לחנות עם הקבלה ולבקש להחליף את המוצר?

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שטבילה של כלי לא יחשב לשימוש, מאחר ולא מקפידים על הטבילה, וזה רק כשטיפה בעלמא, על כן לא איבדת את הזכות חזרה.

בהצלחה.

מקורות:

לפי החוק אם הלוקח השתמש במוצר לא ניתן להחזירו. מסתבר שטבילה לא נכלל בשימוש, מאחר ולא מקפידים על הטבילה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שאלה יפה. חשבתי על שאלה זו בשעה שכתבי את התשובה. ונראה שקונה שמחזיר את המחק, המקח בטל מעיקרו, ואז הכלי עומד למכירה ולא לאדם פרטי, ובכלי שעומד למכירה לא מועיל הטבילה וא"כ יצטרכו טבילה שנית. ויש לעיין בזה.

  2. לכבוד הרב

    מה שכתבת בתשובתך שכלי שעומד למכירה אחרי שבוטל המקח אז כן צריך שוב טבילה, זה תקף גם לגבי אנשים שמוכרים את הכלים שלהם באופן פרטי יד שניה? גם אז אפילו שהם טבלו, הקונה יצטרך שוב לטבול?
    2 ואם הכלי ניתן במתנה יד שניה?
    תודה