טבילת כלים – בלנדר מקל

שאלה:

האם צריך לטבול חלק הקוצץ במכשיר : מקל קוצץ של חברת אלקטרו חנן תודה אברהם מואר

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש להטביל את החלק של הקוצץ, ובבלנדר מקל זה עם הפלסטיק שמחזיקו, אבל לגבי חלק המנוע יש להקל.

מקורות:

כך הובא בס’ טבילת כלים של הרב צבי כהן מכמה פוסקי זמנינו לגבי מיקסר ושאר כלים חשמליים מתפרקים, שאין צורך לטבול אלא את החלקים הבאים במגע עם האוכל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    רציתי לשאול מה ההבדל בין בלנדר לתרמוס ששמעתי שצריך לטבול את כולו ולא לפרק לפני הטבילה?
    ומה הדין לגבי מכשיר כגון סיר בישול איטי או אופה לחם או למכשיר מתפרק שמכין יוגורט האם מספיק לטבול רק את החלק שנוגע באוכל או את הכל כמו הדין בתרמוס?

  2. טרמוס אינו מתפרק, ובודאי בזמן השימוש לא מפרקים אותו, והוא כלי אחד בעל כמה שכבות, כלים שמטבעם מתפרקים והם מיועדים לכך, ניתן לפרק ולטבול רק את מה שקשור ונוגע באוכל.