התקשר מניד של חברו לחו"ל וקיבל תשלום גבוה

שאלה:

ביקשתי ממישהו טלפון, ושאלתי אותו אם יש לו שיחות לח'ל בגלל שאני אין לי תוכנית ואני לא רוצה לשלם הרבה כסף על זה , אז הוא אמר לי יכול להיות תנסה והתקשרתי ודיברתי רבע שעה אחרי שבועיים הוא מגיע אלי עם חשבונית שזה עלה מאה שקל והטענה שלי הוא שאני ביקשתי לו טלפון בגלל שזה לא עולה כסף, ואם אני הייתי יודע שזה עולה לא הייתי מתקשר והוא טוען שלא אמר כלום רק אמר תנסה להתקשר מה הדין ? אני חייב לשלם את זה או לא? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

התשובה שענה בעל הפלאפון נשמע מוזר, איך ניתן לנסות אם יש תכנית שיחות לחו"ל?

אך מאחר ולא אמר שנותן בחינם אלא אמר תנסה, אין בלשון זה מתנה או מחילה על החוב שיהיה, ולכן אם הגיע חוב של תשלום, חייבים לשלם לו את החוב. וכל עוד לא אמר שנותן בחינם, לא נפטר הלוקח מתשלום.

בהצלחה.