בנות לוט

שאלה:

1. "ואכלת ושבעת וברכת" איפה כתוב שזה דווקא על לחם? 2. אם בנות לוט חשבו שהעולם חרב, מה יעזור להם להביא ילדים מאבא שלהם על מנת לישב את העולם, שהרי אם באמת העולם חרב אז הן הביאו כל אחת בן מואב ועמון ואז איך התיישב העולם אם לא ע"י גילוי עריות של בן שיצא מאבא ובת לבסוף לבן שמביא ילדים עם אימו (ושה עוד בתקווה שיהיה גם בנים ובנות בהמשך)?

תשובה:

שלום וברכה

1. חז"ל הבינו שכיון שעיקר מזונו של אדם הוא הלחם, נאמר חיוב זה על אכילת פת דוקא.

2. ברמב"ן שם על המקום מפורש, שהרעיון שלהם היה שכל אחת מהן תוליד מאביה בן ובת וכך יחיו את העולם מחדש…

הצטרף לדיון

תגובה 1