ביטוח שמנסה לעקוף את הסוכן כדי למנוע את שכרו

שאלה:

שלום הרב, סוכן ביטוח שלי הפנה אותי לחברה ליעוץ לביטוח לגבי זכויות של הורי נגד חברת הביטוח שמנסה להתנער מהם. ברור לי שהוא מקבל עמלה, וזה בסדר גמור. לצערי, האיש קשר שם אמר שהעלות היא 1000 + מע"מ, אבל אם ירצו "בלי לספר לסוכן ביטוח" הוא יגיע אליהם לבית ויגבה רק 500. כמובן שסירבתי להצעה, והוא אמר שיצרו איתנו קשר לתאם פגישה עם נציג אחר… השם יעזור. השאלה שנותרה לי – האם אין עלי חיוב להזהיר את סוכן הביטוח שסומך עליו לשלוח לו לקוחות, ולהסביר לו מה ניסה האדם לעשות? לא תעמוד על דם רעך (?), אשמח להבין את הנושא. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

לא תעמוד על דם רעך נאמר בסכנת נפשות. כאן מדובר בהפסד כספי, ולכן זה שייך למצוות השבת אבדה. כל פעם שרואה שממון חברו הולך לאיבוד יש בזה מצוות השבת אבדה למנוע הפסד. ובמקרה שלך, זה לא רק מניעת רווח אלא הפסד, מאחר והסוכן קישר בין הלקוח לחברת הביטוח, ומגיע לו שכר, ובא הביטוח ועוקף את הסוכן כדי למנוע ממנו שכר, ולכן חל כאן מצוות השבת אבדה.
הרבה הצלחה.