אכילת חלב ואחר כך בשר באותה ארוחה – טפלות לפת

שאלה:

שלום לרבנים אכלתי פיצה שטפתי את הפה ואכלתי בשר לפני ברכת המזון האם הייתי צריך לברך על הבשר? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בהנחה שאכן הפיצה היתה המוציא או שאכלת שיעור קביעות סעודה אין צורך לברך על הבשר, דין הטפלות אינו בגלל שהדברים ממש נאכלים ביחד אלא שכל מה שנאכל לשובע טפל לעיקר הסעודה שהוא הלחם, כך מבואר בדברי הפוסקים בסי' קעז.

על עצם הנושא של אכילת בשר וחלב באותה סעודה ראה כאן, וידוע שהמנהג על פי הזוהר להמנע מכך [יש גם שמחמירים להמתין אחרי גבינה קשה גם בזמנינו שש שעות]. זאת מלבד המנהג להמתין חצי שעה בין חלב לבשר וראוי שלא להקל בזה.