לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפעלת גמ"ח תרופות בשבת

שאלה:

אדם שיש לו גמ'ח תרופות, ואנשים באים בשבת ללוות מהגמ"ח ורובם אינם יודעים שצריך לומר השאילני ולא הלויני, האם זה אוסר על בעל הגמ'ח להביא להם ? כמו"כ האם מותר לבעל הגמ"ח להודיע להם שיש להחזיר לאחר אז שאז חוששים יותר שיבוא לכתוב, בפרט שבאמצע השבוע הדרך לכתוב. כמו"כ בכדי לדעת מי לקח האם מותר לשים קליפס/סיכה בתוך ספר טלפונים בכדי לדעת מי לקחת אולי זה כלי שמלאכתו לאיסור לצורף גופו ?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה לתת, ואם במקרה מישהו אומר לך לשון הלוואה תענה לו בלשון השאלה [בפרט שכאן מדובר בצורך חולה שודאי יש להקל יותר בכל עניני דרבנן].

מותר להודיע שיש להחזיר שהרי מצינו שמותר לקחת משכון… ראה משנה ברורה סי' שז ס"ק מה.

לא הבנתי למה סיכה משרדית המיועדת לכך היא כלי שמלאכתו לאיסור.

בהצלחה