השגת גבול בפתיחת גמ"ח ליד השכרה

שאלה:

שלום, רציתי לשאול, חבר הציע לי מכשיר עם וייז בכדי לפתוח גמ"ח השאלת וייז בשכונה, שאלתי היא, שלפני כחודש מישהו תלה בלוח המודעות כאן בשכונה 'השכרת וייז' בתשלום. האם יש חשש השגת גבול בפתיחת הגמ"ח כאשר אין לי כל רווח אלא לעזור לאחרים? אציין שאינני יודע אם מודעת ההשכרה היא ממישהו מהשכונה, והמודעה כבר לא שם בכדי לברר מי התולה. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור לפתוח גמ"ח גם אם קיים חשש שהמשכיר את הווייז יפסיד את פרנסתו. מאחר ולתושבים יש תועלת בהשאלה בחינם, לא ניתן לחייב את המשאיל להפסיק כדי להרוויח למשכיר.

בהצלחה.

מקורות:

אין איסור של יורד לאומנותו של חברו אם יש רווח לתושבי העיר כמבואר ברמ"א סימן קנו סעיף ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה למעשה מוריד את כל איסור השגת-גבול! כל א' יכול לפתוח חנות ליד חנות חברו ולמכור במחירים מוזלים יותר (אחוז בודד יספיק לכך) ויש רווח לתושבי העיר!