פיצויי גירושין לבעל

שאלה:

שלום וברכה, רציתי לדעת מתי הבעל זכאי לקבל מאשתו פיצויי גרושין?? והאם במידה והאשה תבעה גרושין ובמידה והיא אשמה האם יש מקום שהבעל יקבל פיצויים במידה והוא רוצה שלום בית?? תודה ותזכו למצוות, מיכאל

תשובה:

שלום רב,

למיטב הבנתי הבעל מעוניין בשלום בית, ואין סיבה לאכוף אותו לתת גט, משום שהתברר שהאישה תובעת גירושין ללא שהוכחה כל עילה מספקת. אבל הבעל מוכן לתת לה גט אם היא תפצה אותו. האמנם?

אם אכן כך, עקרונית הבעל יכול לבקש פיצוי מוסכם תמורת הסכמתו לגירושין. כלומר, מאחר שאין עליו חיוב לגרשה הוא זכאי להתנות את הסכמתו בתנאי שהיא תסכים לפצות אותו בפיצוי מוסכם.

באופן עקרוני אין מקור הלכתי לתביעת פיצויים בגירושין. בתי הדין עוסקים בזה בכל פעם. אבל כאשר יש עילה טובה לגירושין, אין מקום לתביעת פיצויים בהלכה. אלא רק להיפך מור הסכמתו.

ראה כאן מאמר ארוך בנושא שסוקר את הסוגיה הזו מכל צדדיו.