ניקיון והדברה במקלט לדייר שלא משתמש

שאלה:

שלום ותודה, רציתי לשאול, בבניין שלי כמו שדי מקובל המקלט משמש את דיירי הבניין לאחסן בו חפצים, אבל אני [וכן כרבע מהבנין] שוכרים ואין לי שימוש במקלט, כעת השכנים עשו ניקיון והדברה במקלט מה שלי אין כלל ענין בזה כמו כן שהלכלוך הוא רק מחמת השימוש שלהם, האם אני חייב להשתתף כיון שזה חלק משימושי הבניין וזה בעיה שלי שאני לא משתמש, מה שאפשר להסתפק כיון שלא נראה לי שזה נקרא א' משמושי הבניין והשכנים [וכמדומני שאפי' ע"פ חוק זה אסור, אם זה משנה…]. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מקלט לא מיועד לשימוש יומי. (והחוק אכן מוכיח שזה לא יעוד המקלט). ולכן לא ניתן לחייב את השכנים שלא משתמשים במקלט בהוצאות שוטפות. והשכנים שמחליטים להשתמש הם בלבד צריכים לשלם הוצאות ניקיון. אמנם הדברה של מקלט, שלא קשור לניקיון, יש לחייב את כל השכנים, ככל תיקון שעורכים ברכוש המשותף, שכל הדיירים צריכים להשתתף.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה,
    רק לא הבנתי למה ההדברה שגם היא נובעת לכאו' משימוש של הנחת חפצים, רהיטים, דפנות סוכה וכדו' וא"כ למה את זה כן צריכים לשלם?