טבילה חוזרת לחומרא

שאלה:

לאשתי היו כינים לפני הטבילהנוהיא עשתה מאמץ להסירן. אך נראה לה שעדיין נשארו כי הביצים דבוקות חזק. היות וסירוק נוסף גורם כאבים וחשש קרוב לשריטת בעור שאלנו רב והוא אמר שמה שעשתה מספיק והיא יכולה ללכת. אתמול היא הלכה אבל לא היתה שקטה ומאחר שלא התקרבנו היא רוצה ללכת שוב. הרב ששאלנו אמר שלא תלך כי יש חשש שעל ידי זה נחשבת הברכה של אתמול לבטלה. לי נראה שאין חשש כשהולכת לחומרה בעלמא ובלי ברכה. מה דעתכם בזה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין ללכת כי היא מטילה לעז בטבילה, וכיון שאין בכך שום צורך והיא סירקה במידת האפשר הטבילה עלתה לה ואין כל ענין להחמיר בזה.