חינוך לגבולות / עקשנות אצל ילדים

שאלה:

שלום רב שאלה לי , האם השם עמיר יש מרכיבי אופי של סרבנות, עקשנות ועוד

תשובה:

אין קשר בין אופיו של הילד לשמו, מה שצריך זה לנתב את האופי הזה שלו לאפיק חיובי, עקשנות יכולה לשמש ככח עצום בהתמדה בלימודים הצבת מטרות וכבישת יעדים רוחניים ובכלל, העיקר לתת הרבה אוירה טובה של חום ואהבה, לא להכנע לשום דרישה שאינה נכונה ואינה נעימה גם אם הוא מתעקש, אבל העמידה שלכם על הגבולות שלכם תמיד מתוך אהבה וחיבוק. אם הוא צריך ללכת לישון, אין להתפשר, לוקחים אותו ביד, מחבקים והכל בסדר שמח ונינוח, אבל לוקחים את המשחקים וכו' ועכשיו השכבה, בהרבה סבלנות ואהבה הוא ילמד לקבל מרות.

רוב נחת ושמחה.