האם הצאצאים הולכים אחר מיטת הנפטר?

שאלה:

אישה שהאמא שלה הלכה לעולמה האם אחרי טקס קריעה מותר לה ללכת אחרי האם ולעמוד ליד הקבר בזמן הקבורה תודה

תשובה:

שלום וברכה

בלווית האם אין כל בעיה ללכת אחרי המיטה בלוויה יחד עם כל הנוכחים, בלווית אב נהגו בירושלים שכל יוצאי חלציו לא יוצאים אחר מיטתו אלא נשארים בבית הלויות עד צאת המיטה, וזאת משום שכאשר צאצאיו יוצאים אחריו גם טיפות זרע שיצאו לבטלה יוצאים אחר מיטתו, אף שהולידו מלאכי חבלה, וזה לא לטובתו. לסיכום בלווית האם אין בעיה ובלווית האב זה תלוי במנהגי הקהילות השונות.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.