חוט אדום – סגולה נגד עין הרע

שאלה:

ידוע על מקור תורני כלשהו שחוט אדום זה סגולה נגד עין הרע?

תשובה:

אינני יודע לכך כל מקור, ובכלל סגולות מסוג זה לא נראות לי מתאימות לאינטלגנציה היהודית הגבוהה… התחזקות בעבודת ה' ותפילות הן הערובה האמיתית לכל הישועות, כל החוטים האדומים זה שטויות…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. : ג) שאלה אם יש מקור למנהג לקשור חוט שני מפני עיה"ר על התינוק ועגלתו וכיוצ"ב. השבתי כן היה המנהג, והכל עשו כן. כן דקדקו לקשור חוט שני אדום על עגלה או מטת התינוק מפני עין הרע, וכל אלו הג' מנהגים בכלל מנהג נשים זקינות שעליהם כ' הרשב"א שאל יזלזלו בדבריהן ובמנהגיהם כי בודאי יסודתם בהררי קודש גם אם נעלם הטעם ממנו.
    שו"ת באר משה חלק ח סימן לו אות ג????????

  2. למעשה לא ראיתי בזמנינו מנהג זה אצל תלמידי חכמים ובני תורה, רק אצל יהודים תמימים שמתפתים לכל סגולה שאין בה טורח…. וד"ל.