שכח אתה חוננתנו וחזר לאתה חונן

שאלה:

אני שכחתי לומר אתה חוננתנו באתה חונן ונזכרתי לפני שומע תפילה ואח"כ המשכתי בחננו מאיתך וגמרתי הברכה בחונן הדעת והתחלתי לומר השיבנו  ואז נזכרתי שכבר אמרתי את זה מה הדין האם עלי לשוב לרצה? או להמשיך בהשיבנו או לחזור מהתחלה?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה יש לחזור לתחילת שמונה עשרה. כי הרי לא חוזרים על אתה חוננתנו ובודאי לא ממשיכים בהשיבנו [אם היית מסיים בשומע תפילה וממשיך רצה ניחא למרות שאין בכך צורך, אבל עכשיו עשית הפסק]. בפרט שגם לא חזרת לאתה חונן אלא עירבת ברכות אמרת את זה בשומע תפילה ולא חתמת בשומע תפילה, כלומר המצאת כאן נוסח ברכה חדש… זה כבר בודאי הפסק.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כמדומני שיש חוסר הבנה הבנתי שהבנתם שחזרתי לאתה חונן בגלל שלא ידעתי שלא חוזרים על אתה חוננתנו אני כן ידעתי שאינו חוזרים רק אומרים או בשומע תפילה או בהבדלה רק הטעות שלי היתה
    שאמרתי אתה חוננתנו בשומע תפילה ואז במקום להמשיך כי אתה שומע המשכתי לוחננו מאתך ואז שהתחלתי השיבנו אבינו נזכרתי שכבר אמרתי את זה

  2. זאת הפסקה לא כדי לגמור את כולה ולא מאונס אז לכאורה ודאי שחוזרים לשומע תפילה. השאלה אם חוזרים לתחילת או לסוף שומע תפילה